MADRM, Un nou Program de dezvoltare a sectorului vitivinicol

Secretarul de Stat, responsabil de domeniul produselor vegetale, a convocat, ieri, o ședință de lucru, cu participarea conducerii Oficiului  Național al Viei şi Vinului, pentru a discuta despre elaborarea unui nou Program de dezvoltare a sectorului vitivinicol din Republica Moldova pentru anii 2020 -2030.

Cei prezenți au fost de acord că noul document de politici trebuie să aibă drept temei analiza detaliată a situației în sector și tendințele înregistrate în ultimii ani pe principalele piețe de desfacere a produselor vitivinicole, obiectivele și acțiunile care vor asigura o dezvoltare sustenabilă a sectorului vitivinicol.

Totodată, participanții la ședință au concluzionat că la elaborarea noului Program vor fi consultate și prevederile documentelor de politici ale altor ţări cu condiții climatice şi economice asemănătoare, precum România, Bulgaria, Croația, Macedonia. De asemenea, în procesul de elaborare a documentului vor fi antrenați experți locali și străini, precum și specialiștilor notorii din sector.

Share this Post!

Related post

0 Comment