Lucrătorii medicali ar putea primi doza trei de vaccin împotriva COVID-19

Personalul medical din Republica Moldova ar putea primi doza trei de vaccin împotriva COVID-19, după ce în ultimele săptămâni s-a înregistrat o creștere importantă a îmbolnăvirilor cu coronavirus a angajaților din sistem. Anunțul a fost făcut astăzi, 6 octombrie, de secretara de stat a Ministerului Sănătății, Svetlana Nicolaescu, în cadrul conferinței de presă.

„Doza trei de vaccin este recomandată pentru consolidarea răspunsului imun. Rapelul trei are un efect mai mare atunci când în rândul populației s-a înregistrat o rată de vaccinare destul de înaltă. Țările care au inițiat această strategie au reușit deja să atingă o acoperire vaccinală de peste 60-70 %”, a declarat Svetlana Nicolaescu

Totodată, ea a mai menționat că se caută posibilitatea administrării aceste doze doar pentru medici, nu pentru populație.

De asemenea, chiar dacă în ultima perioadă se înregistrează noi cazuri de COVID-19 în rândul copiilor, secretara de stat a Ministerului Sănătății spune că în acest moment nu va fi introdusă în strategia de vaccinare în Republica Moldova imunizarea copiilor.

Amintim că țara noastră se confruntă cu o creștere alarmantă a cazurilor de coronavirus în ultima perioadă, iar autoritățile au aprobat, din 1 octombrie, un nou set de restricții epidemiologice.

Potrivit datelor oferite de Ministerul Sănătății, până acum, în Republica Moldova, s-au vaccinat peste 790 de mii de oameni, adică aproximativ 30 la sută din toată populația.

Sursa: tv8

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.