Lovitură pentru lidera PAS. Năstase s-a prezentat drept candidatul Blocului ACUM la alegerile prezidențiale

Liderul Platformei DA, Andrei Năstase, s-a prezentat drept candidatul PPDA și al Blocului ACUM la alegerile prezidențiale din acest an. Mesajul a fost rostit astăzi, după ședința Consiliului Național Politic al formațiunii.

“Vă chem pe toți lângă la mine, lângă PPDA, lângă Blocul ACUM cele două depozitare recunoscute ale succeselor poporului nostru, obținute ca urmare unității naționale”, a declarat Năstase.

Liderul PPDA a amintit că ideea de a constitui Blocul ACUM îi aparține lui și colegilor săi de partid.

Amintim că Blocul electoral „ACUM Platforma DA și PAS” reprezintă o alianță politică formată din două partide proeuropene: Partidul Acțiune și Solidaritate, condus de Maia Sandu și Platforma Demnitate și Adevăr, în frunte cu Andrei Năstase. Blocul ACUM a fost format cu scopul participării comune în cadrul alegerilor parlamentare din 24 februarie 2019.

La începutul acestui an, PPDA a venit cu inițiativa ca Blocul ACUM să meargă cu un candidat comun apartinic la alegerile prezidențiale din 1 noiembrie. Inițiativa nu a fost susținută însă, de Maia Sandu și PAS. Ulterior, după ce PPDA a decis ca Andrei Năstase să fie candidatul formațiunii la scrutinul prezidențial, Năstase i-a cerut Maiei Sandu ca aceasta să-și onoreze promisiunea și să se retragă din cursă în favoarea lui. Lidera Partidului Acțiune și Solidaritate a ignorat și această propunere a colegilor de Bloc.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.