Liderul socialiștilor cheamă societatea să se mobilizeze pentru a ajuta familia unui preot, decedat de COVID

Igor Dodon a lansat o campanie de colectare de fonduri pentru procurarea unei locuințe pentru familia preotului Igor Coman, protoiereu de 15 ani la biserica „Sf. Apostoli Petru și Pavel” din satul Vișniovca, raionul Cantemir, care a pierdut lupta cu COVID-19 la doar 42 de ani.

Președintele PSRM s-a întâlnit astăzi cu soția preotului și cei șase copii rămași orfani. Natalia Berbeci a rămas să crească de una singură minorii, cu vârstele cuprinse între 2 și 15 ani. Drama este și mai mare deoarece mama preotului a decedat la o zi distanță, iar preoteasa, care este orfană de mică, a rămas fără niciun sprijin.

Familia protoiereului nu are propria casă, toate economiile fiind investite în construcția bisericii din satul Vișniovca. În prezent, Natalia Berbeci și cei șase copii închiriază o casă din Comrat.

Igor Dodon le-a dăruit vouchere oferite de un agent economic ca să-și procure bunuri și produse alimentare și i-a anunțat despre lansarea campaniei. Președintele PSRM îndeamnă persoanele cu posibilități să se alăture acestei inițiative și să ajute familia pusă la grea încercare.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.