Lider al PSRM despre suspendarea modificărilor la Legea SIS: Este o formalitate

Suspendarea modificărilor la Legea cu privire la Serviciul de Informații și Securitate este o formalitate. Curtea Constituțională (CC) are nevoie de timp, pentru a examina minuțios aceste prevederi și pentru a veni cu o decizie finală. Declarația a fost făcută de către președintele fracțiunii PSRM, Corneliu Furculiță, la postul de televiziune REN Moldova. 

“Eu sper că CC va da dovadă de înțelepciune și va examina această prevedere din toate unghiurile. CC acum se află într-o situație complicată, deoarece au fost contestate toate inițiativele, votate de Parlament în data de 3 decembrie și nu numai. Magistrații CC nici nu se grăbesc să se pronunțe, deoarece ei au nevоie de timp pentru a examina minuțios toate actele și noi sperăm că Înalta Curte va lua  doar decizii corecte, constituționale”, a declarat Furculiță.

Amintim că deputații PSRM și PENTRU Moldova au votat pentru modificarea Legii cu privire la SIS. Potrivit noilor prevederi, vicedirectorul SIS urmează să fie numit de Parlament, și nu de către președintele țării, așa cum a fost până în prezent. Parlamentarii din opoziție au contestat aceste modificări la CC, asta chiar dacă în vara anului 2020, deputații Blocului ACUM au venit cu o inițiativă similară.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.