Legea care interzice purtarea Panglicii ”Sfântul Gheorghe” a fost promulgată de către Președintele țării

Președintele Maia Sandu a promulgat, astăzi, legea care interzice purtarea Panglicii ”Sfântul Gheorghe” și a mai multor însemne ” utilizate de către participanții la acțiuni de agresiuni militare, crime de război și crime împotriva umanității”. Anunțul a fost făcut de șeful statului în cadrul unei conferințe de presă.

Legea va intra în vigoare odată cu publicarea în Monitorul Oficial al Republicii Moldova.
Documentul interzice purtarea de ”drapele, benzi, panglici colorate, precum banda bicoloră sau negru- portocaliu, embleme, elemente grafice, litere sau cifre, insigne, uniforme, sloganuri, forme de salut, precum și alte asemenea însemne utilizate de către participanții la acțiuni de agresiuni militare, crime de război și crime împotriva umanității”.
Legea prevede amendă de până la 9000 de lei sau muncă în folosul comunității de la 30 la 60 de ore pentru persoanele fizice, iar în cazul persoanelor juridice sancțiunea se ridică până la 18000 de lei.
Amintim, Blocul Comuniștilor și Socialiștilor a condamnat vehement această lege, pe care a calificat-o ca cea mai rușinoasă acțiune a guvernări PAS.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.