Legăturile cu FSB ale Nataliei Morari, developate de Centrul de investigare a crimelor împotriva securității naționale a Ucrainei

Jurnaista Natalia Morari este acuzată că face jocul serviciilor de informații rusești, specializat în manipularea opiniei publice. Constatarea se conține într-o cartotecă publicată de Centrul de investigare a crimelor împotriva securității naționale a Ucrainei, lumii, dar și a securității cetățenilor ”Mirotvoreț”. Sursa citată o suspectează pe Natalia Morari de imixtiuni în afacerile interne ale țării vecine.

Centrul ”Mirotvoreț„ mai informează că Morari a plecat la Moscova, după absolvirea liceului Gaudeamus din Capitală. În Rusia, Natalia Morari a fost înmatriculată la Facultatea de Sociologie a Univerității de Stat din Moscova. În paralel, ea a activat în cadrul Mișcării Alternativa Democratică (DA) și a Fondului Rusia Deschisă.

Centrul ”Mirotvoreț” amintește și despre ”expulzarea” Nataliei Morari din Rusia, implicarea acesteia în acțiunile FSB-ului de destabilizare a situației din Moldova, în aprilie 2009, dar și despre relațiile sale cu Fundația Open Dialog, condusă de Ludmila Kozlovska, expulzată din UE pentru spionaj în favoarea Rusiei.Un alt personaj moldovean inclus în baza de date a Centrului ”Mirotvoreț” este analistul politic Vlad Kulminski, apropiat de PAS și PPDA. Și acesta este suspectat de imixtiuni în treburile interne al Ucrainei. Despre Kulminski, Centrul ”Mirotvoreț” spune că se poziționează drept expert pro-europen, însă în realitate este ”adept al intereselor rusești”.

Amintim că în lista neagră a Centrul ”Mirotvoreț” a mai fost plasat și jurnalistul Vladimir Soloviov, șef al portalului Newsmaker și confident al Nataliei Morari. Soloviov este catalogat drept agent de influență al Federației Ruse, cu implicări directe în afacerile interne ale Ucrainei.

Centrul „Mirotvoreț” a fost fondat în 2014, la inițiativa deputatului Radei Supreme de la Kiev Anton Gherașenkov. Inițial, un grup de voluntari au cules informații despre 7500 teroriști, separatiști și complicii lor, iar în ianuarie 2015, numărul acestora a crescut până la 9 mii.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.