La solicitarea BCS, guvernatorul BNM va fi audiat în parlament

Guvernatorul Băncii Naționale a Moldovei (BNM), Octavian Armașu, va fi audiat, astăzi, în plenul Parlamentului, la solicitarea Blocului Comuniștilor și Socialiștilor. Decizia a fost luată după ce vicepreședintele Parlamentului, socialistul Vlad Batrîncea, a declarat că Legislativul trebuie să cunoască ce se întâmplă pe piața bancară.

“Cerem audierea conducătorului BNM, Armașu. Pe toți ne deranjează situația la BNM, dacă anul trecut rezervele erau peste 4 miliarde de dolari, în ultima perioadă acestea s-au diminuat cu peste 650 milioane de dolari. Vrem să înțelegem care sunt politicele, să audiem argumentele BNM. Chemăm Parlamentul să exercite control activ asupra BNM, există experiență nefastă a activității acestei structuri. Propunem azi să fie audiat domnul Armșau și să aducă mai multă claritate”, a declarat Vlad Batrîncea.

În luna octombrie 2021, activele oficiale de rezervă ale Băncii Naționale a Moldovei (BNM) au atins maxima istorică de 4,073 de milioane de dolari. În prezent, acestea s-au redus cu 652 de milioane de dolari și au atins nivelul de 3,421 de milioane de dolari. Aceasta este a patra reducere semnificativă a rezervelor valutare din istoria țării, de la obținerea independenței.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.