La Muzeul Armatei Naţionale a avut loc un spectacol de excepție

Muzeul Armatei Naţionale a organizat, în noaptea de sâmbătă spre duminică, evenimentul înscris în proiectul european „Noaptea muzeelor”, tranmsite stiridinmoldova.md.

Activitatea, desfăşurată împreună cu Pretura Sectorului Centru, a cuprins un spectacol cultural-artistic de excepţie, cu recitaluri de muzică, intervenţii teatrale și improvizare de lupte, precum și retrageri cu torțe pe străzile municipiului Chișinău.

Noaptea Europeană a Muzeelor este un eveniment cultural organizat anual în luna mai la iniţiativa Ministerului Culturii din Franţa şi patronat în prezent de Consiliul Europei, UNESCO şi Consiliul Internaţional al Muzeelor.

Noaptea Europeană a Muzeelor din acest an a fost organizată sub patronajul Ministerului Educaţiei, Culturii şi Cercetării și a avut drept scop sporirea interesului și familiarizarea publicului cu colecţiile muzeelor, precum și sensibilizarea opiniei publice privind problemele cu care se confruntă instituțiile muzeale.

În Republica Moldova evenimentula fost organizat sub patronajul Ministerului Educației, Culturii și Cercetării și a avut drept scop sporirea interesului și familiarizarea publicului cu colecţiile muzeelor, dar și sensibilizarea societății în privința problemelor cu care se confruntă instituțiile muzeale.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.