La 1 septembrie, gimnaziul din Telenești va primi elevii într-o clădire renovată

Președintele Igor Dodon s-a familiarizat cu mersul lucrărilor de reparație a gimnaziului „Mihai Eminescu” din Telenești, care se află în proces de renovare capitală în cadrul Proiectului național „Reforma învățământului în Moldova”. Lucrările au demarat în luna august 2018, iar costul total al acestora constituie 13,2 milioane lei.

“Am salutat faptul că lucrările au decurs conform proiectului și în termenii stabiliți, iar la 1 septembrie, instituția de învățământ va fi redeschisă astfel ca elevii să studieze în condiții mult mai bune decât cele anterioare și va face față cerințelor impuse de pandemie”, a scris Igor Dodon, într-o postare pe Facebook.

Gimnaziul „Mihai Eminescu” a fost fondat în anul 1973. În prezent, în cadrul instituției activează 45 de cadre didactice care educă 646 de elevi încadrați în 24 complete de clase.

“Am adresat mulțumiri pedagogilor pentru munca sârguincioasă depusă întru educarea generației tinere și i-am asigurat de faptul că, conducerea Republicii Moldova va acorda și în continuare sprijin și atenție dezvoltării sistemului educațional și instituțiilor de învățământ din țară”, a mai scris Igor Dodon.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.