Jurnalistul Reniță explică de ce s-a ajuns la razboi juridico-politic

Am auzit acum câteva minute, că prin Țara Moldovei bântuie niște găști criminale de proveniență parlamentară. Cum justiția trece ușor-ușor sub talpa Președinției, urmând exemplul Curții Constituționale (CC), putem presupune că pe undeva s-au încheiat anumite procese judiciare și anumiți deputați au fost condamnați, potrivit Codului penal. Doamna președinte și-a slobozit gura, dar nu și-a întemeiat acuzația dură: unde, când, cine și de către cine a fost declarat criminal?

Doamna președintă acuză majoritatea parlamentară de faptul, că nu s-ar conforma întocmai deciziei CC. Dar au trecut doar câteva săptămâni din momentul când rugată ea însăși să se conformeze deciziei CC de a numi un prim-ministru și de a nu mima procesul legal de investire a unui Guvern, răspundea cu aroganță: „În mod normal m-aș conforma, dar nu e momentul politic potrivit”. Fraza a devenit notorie și întruchipează azi pentru cetățenii Moldovei sfidarea grosolană a legii și Constituției.

Maia Sandu urma să fie sancționată, pentru că a deschis Cutia Pandorii a fărădelegilor. Dar fiindcă Curtea Constituțională s-a închinat până la pământ Maiei Sandu și un alt mecanism legal de pedeapsă nu funcționa, fapta urâtă a rămas  nepedepsită. Acuma conflictul juridic a degradat  într-un război politic, unde argumentul juridic contează mai puțin . Judecați și Dvs cine-i vinovat?  Dar nu așteptați explicații oneste din partea celor, care își arogă dreptul de a ne vorbi din numele justiției. Tot ei au zis că justiția e coruptă. 

Editorial de Valeriu Reniță

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.