Jurnalist: Opoziția de azi, crescută din trunchiul defunctului PLDM, nu mai are vigoarea de altădată a partidului fondat de Vlad Filat

Binomul PAS-PPDA descinde direct din PLDM-ul lui Vlad Filat, implicat în furtul miliardului din băncile moldovenești. Maia Sandu și Andrei Năstase încearcă să ascundă acest fapt, însă adevărul iese la iveală. Opinia aparține jurnalistului Nicolae Federiuc și se conține într-un material publicat astăzi.

„Oricât au încercat cardinalii din umbră să creeze iluzia că noua opoziție ”proeuropeană” n-ar avea nicio legătură cu păcatele fostului premier, mai exact cu furtul miliardului, digul plin de fisuri, care separa apele murdare de cele curate, a cedat, așa că, până la urmă, acestea s-au amestecat și s-au otrăvit iremediabil”, scrie Nicolae Federiuc.

În opinia sa, legăturile liderilor PAS și PPDA cu oligarhii Veaceslav Platon și Victor Țopa atârnă ca o piatră de moară de gâturile celor doi.

„Cum s-a ajuns până aici? Simplu. Platon și Țopa, ei sunt vinovați. Se cam adeveresc suspiciunile privind implicarea lor în jaful secolului, la fel cum este evident că tot ei sunt cei care girează ACUM blocul PAS-DA. De aici și căderea constantă în sondaje. Nici schimbarea sistemului electoral, nici invalidarea mandatului de primar, nici protestele chinuite, nici măcar UE și rezoluția nu pot opri disoluția”, consttaă jurnalistul citat.

În aceste condiții, notează autorul, blocul ACUM nu are nicio șansă s câștige alegerile din 24 februarie 2019.

„Opoziția de azi, crescută din trunchiul defunctului PLDM, nu mai are vigoarea de altădată a partidului fondat de Vlad Filat. Vlăstarul născut din rădăcinile Stejarului căzut este prea firav și chircit, ca să înfrunte țepii trandafirilor democrați, care, între timp, au devenit mult mai viguroși”, constată Federiuc.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.