Jurnalist: Ceea ce face Maia Sandu nu este o manifestare de curaj. Este exact opusul

Jurnalistul Nicolae Federiuc susține, într-un comentariu publicat pe blogul său, că președintele Maia Sandu este un politician laș nu curajos, iar în curând noțiunea de ”om bun” va fi la fel de discreditată precum guvernele AIE au compromis ”principiile și valorile”.

În opinia ziaristului, Maia Sandu se ascunde după jocuri de cuvinte, lansează perdele de fum, minte ca să impresioneze și să înșele vigilența.

”Ea sare în urma trenului, nu înaintea lui și doar creează impresia că riscă. Dar asta nu se vede clar, dacă e ceață. Așa că singura preocupare a lor este să mențină ceața. În capetele oamenilor, bineînțeles. De fapt, ea nu riscă nimic. Iar asta înseamnă că nici nu le va oferi nimic celor care își pun speranțe în ea, celor care o iubesc sincer și se sacrifică de dragul ei”, scrie Federiuc.

Jurnalistul afirmă că Sandu preferă să se ascundă în spatele mulțimii pentru a-și promova interesele.

”Despre ce curaj în lupta cu corupția (că despre asta vorbește, zi și noapte) putem vorbi, în cazul ei? Păi ea și-a luat consilier la Președinție un fost ministru condamnat pentru corupție. Nu bănuit, nu acuzat, ci CONDAMNAT definitiv de instanța de judecată. O altă consilieră, pe care o ține strâns în brațe, are grave probleme de integritate. Confirmate. Ea e înconjurată de aproape toți oamenii lui Filat, cel care va rămâne în istorie ca unul dintre cei mai corupți prim-miniștri pe care i-am avut.

Să ai curaj înseamnă să te poți dezice, în primul rând, de oamenii din preajmă, care încalcă principiile în care crezi cu tărie. Să-ți sacrifici propriul confort, să-ți asumi riscul de a fi blamat, scuipat, înjurat. Să-ți asumi riscul de a rămâne singur în fața tuturor. Nu să arunci cu pietre peste gard. Asta-i ușor și nu implică niciun risc”, notează jurnalistul.

Federiuc susține că Sandu insistă pentru anticipate din scopuri egoiste și nu legate de interesele cetățenilor.

”Să ai curaj înseamnă să poți spune lucrurilor pe nume. Să recunoști inclusiv că ai exagerat în campania electorală, că ai promis lucruri pe care nu le poți îndeplini. Să le spui oamenilor nu ceea ce vor să audă, dar ceea ce este adevărat. Chiar dacă astfel riști să-ți pierzi din admiratori. Iar adevărul este că anticipatele pentru care este gata să sacrifice totul nu-s decât goană după vânt. Reglări ieftine de conturi. Doar un om mărunt, de nimic, creează așteptări bazate pe iluzii deșarte și seamănă discordie între oamenii lui, provocându-i să-și scoată ochii, de dragul unor scopuri înguste, egoiste”, a scris acesta.

”Să ai curaj înseamnă să poți spune, clar și răspicat, că, în 1992, moldovenii au luptat pentru libertate, pentru identitate, pentru dreptul de a-și decide singuri soarta. Că războiul a fost contra hegemoniei rusești, contra unei armate de ocupație. Chiar cu riscul de a-ți pune în cap o parte din ”prieteni”, locali și străini. Nu să îndrugi inepții abstracte despre o pretinsă luptă cu niște oameni răi, fără față și fără nume.

Să ai curaj înseamnă să iei decizii, în funcție de interesul oamenilor tăi, al țării tale, nu să te pliezi laș pe interese din afară și să faci sluj în fața străinilor. Înseamnă să înfrunți demn riscul de a fi pus la zid, de a deveni proscris. Nu să bagi la înaintare jurnaliști, ONG-iști, ambasadori și armate întregi de trolli. Ca să te spele pe tine. Să-i pui să vorbească în numele tău.

Să lași de la tine, să-ți calci pe orgoliu, să-ți sacrifici propriul interes, de dragul interesului comun, iată cum se manifestă curajul”, mai scrie ziaristul.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.