Japonia: Cel mai înalt zgârie nori, va fi construit la Tokyo

Compania imobiliară niponă Mori Building a prezentat joi proiectul unui nou zgârie nori cu o înălţime de 330 de metri, care va fi construit în centrul capitalei Tokyo până în 2023 şi care va deveni cea mai înaltă clădire din Japonia, transmite stiridinmoldova.md cu referire la EFE.

Turnul din sticlă şi oţel va fi folosit ca sediu de birouri şi apartamente rezidenţiale şi va fi construit în districtul Toranomon-Azabudai, potrivit detaliilor proiectului prezentat la o conferinţă de presă de Mori Building.

Clădirea va depăşi astfel cel mai înalt zgârie nori actual, Abeno Harukas de 300 de metri înălţime şi care se află în oraşul Osaka, în vestul ţării.

Proiectul, care dispune de un buget de 600 miliarde de yuani (5,092 miliarde de euro), este unul dintre cele mai ambiţioase realizate până acum de Mori Building, care a construit mai multe clădiri înalte în capitala niponă.

Edificiul va face parte dintr-un noul complex, care se va întinde pe o suprafaţă de 8,1 de hectare şi va include, de asemenea, un hotel şi un colegiu internaţional.

Deşi va deveni cea mai înaltă clădire din Japonia, se prevede ca turnul construit de Mori Building să fie detronat de pe primul loc în 2027, anul în care grupul imobiliar Mitsubishi preconizează să încheie construcţia unei clădiri de 390 de metri înălţime tot la Tokyo.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.