Istoric de la București despre candidații de dreapta de la Chișinău: Nu pot să nu mă întreb cine este cu adevărat unionist și cine face jocurile Moscovei

Politicienii din București trebuie să își asume eșecul politicii României față de Republica Moldova. De această părere este istoricul de la București Marius Diaconescu, transmite stiridinmoldova.md cu referire la infoprut.ro.

“Politicienii din București trebuie să își asume eșecul politicii României față de R. Moldova și, în perspectiva recuperării influenței la Chișinău, indiferent de soluții, trebuie să înțeleagă un lucru: politicienii din R. Moldova sunt parteneri de dialog, nu sunt frații mai mici pe care îi tragi de ureche dacă nu te ascultă. E nevoie în primul rând de respect și de încredere. Respectul ține de educație, încrederea se câștigă greu și se pierde ușor. E valabil pentru ambele părți”, spune istoricul Marius Diaconescu.

Potrivit sursei, în ciuda clamării pe rețelele de socializare și în presă a unui număr din ce în ce mai mare al unioniștilor, din punct de vedere electoral situația este dezastruoasă.

“În loc să fie un singur candidat unionist pentru demnitatea de președinte al R.Moldova, avem trei, astfel încât nu pot să nu mă întreb cine este cu adevărat unionist și cine face jocurile Moscovei. Sper ca măcar istoricii care vor cerceta peste decenii aceste vremuri vor putea lămuri chestiunea. Apoi, nici măcar cei mai importanți doi candidați proeuropeni nu au fost în stare să își depășească orgoliile personale și să formeze o echipă”, a subliniat istoricul.

Totodată, profesorul universitar a menționat că poziția autorităților de la Bucureștii față de Maia Sandu și Andrei Năstase este ambiguă.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.