Ion Chicu: Se vor redeschide doar acele instituții care vor reuși să se pregătească

Instituțiile de învățământ și grădinițele care nu vor reuși să se conformeze regulilor de activitate pe timp de pandemie până la 1 septembrie, nu vor primi autorizația de a se redeschide. Anunțul a fost făcut de premierul Ion Chicu după ședința de la Președinție.

Premierul a amintit că CNSP a remis încă la mijlocul lunii iulie instrucțiunile de pregătire a edificiilor școlilor și grădinițelor pentru activitate pe timp de pandemie.

”Se vor redeschide doar acele instituții care vor reuși să se pregătească. Sperăm că multe instituții vor fi gata, dar admitem că nu toate vor fi pregătite și nu vor obține permisiunea de a se deschide”, a spus Chicu.

Premierul a declarat că, din cauza ignorării totale ”de către toți” a regulilor, săptămâna trecută, în Moldova s-a înregistrat o creștere semnificativă a numărului de cazuri noi de COVID-19.

”Explicația este nerespectarea regulilor de către toți, dacă vom continu tot așa numărul de cazuri va crește și mai departe, ceea ne va impune să venim cu restricții”, a menționat Chicu.

Din 1 septembrie, va fi ridicat parțial regimul de autoizolare de 14 zile pentru cetățenii care vin de peste hotare. Ministerul Sănătății va stabili lista țărilor și regiunilor cu risc epidemiologic sporit, clasificate în zone roșii și verzi. Lista va fi actualizată săptămânal. Astfel, persoanele care intră în țara noastră din zonele verzi – nu vor fi obligate să completeze să respecte regimul de carantină.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.