Ion Chicu a prezentat un raport financiar la sfârșit de noiembrie 2020

Ion Chicu a făcut un raport cu privire la situația financiară, la sfârșit de noiembrie 2020. Potrivit șefului Guvernului, în prezent pe conturile trezoreriei de stat sunt aproape 10,36 mlrd. lei, inclusiv pe componentele Bugetului Public Național – 7,42 mlrd. lei. Premierul a anunțat și o creștere a veniturilor la Buget în noiembrie 2020 față de perioada similară a anului trecut.

Astfel, pe componenta Bugetului de Stat: la Serviciul Fiscal de stat (SFS) s-a  înregistrat o creștere de 80 mln. de lei sau cu 6,6%, la Serviciul Vamal (SV) cu 94 mln. lei sau 4,6%, la Bugetul Asigurărilor Sociale (BASS) – 119 mln. lei, adică o creștere de 10,3%. La Fondul Asigurării Obligatorii de Asistență Medicală (FAOAM) – cu 36,4 mln. lei, ceea ce reprezintă o creștere de 9,2%. În total, de la începutul anului, creșterea veniturilor proprii BASS și FAOAM a fost de aproape 900 mln. lei.

„Toate ”facturile” remise în trezorerie au fost achitate, iar banii din solduri sunt pentru achitările din decembrie și ianuarie. Mulțumim businessului și cetățenilor care continue (în vremuri grele) la buget!”, a scris premierul.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.