Ion Chicu a inspectat lucrările de reparație a drumului Hârbovăț – Dereneu: Așteptăm calitate, deoarece construim un drum pentru mai multe generații

Guvernul va continua să investească în infrastructură pentru a dezvolta toate regiunile țării, a declarat premierul Ion Chicu, în cadrul unei vizite de lucru în raionul Călărași.

Chicu a inspectat mersul lucrărilor de reparație a drumului Hârbovăț – Onișcani – Dereneu, cu o lungime de 9,9 km. Lucrările se desfășoară în cadrul ”Programului de Îmbunătățire a Drumurilor locale” și este finanțat de Banca Mondială. Costul total al proiectului este de 88 de milioane de lei.

În prezent sunt efectuate peste 65% din lucrări. Reparația drumului va fi încheiată în luna martie 2021.

„Așteptăm calitate de la acest drum, deoarece construim un drum pentru zeci de ani și pentru mai multe generații”, a spus Ion Chicu.

Primarul localității Onișcani, Gheorghe Grecu, a menționat că reparația drumului va asigura accesul a peste 12 mii de cetățeni spre centrele de sănătate, educație și comerț.

„Este un proiect așteptat mult de locuitorii din sate. Drumul va asigura un trafic pentru toți locuitorii, în special pentru copii, dar și pentru agenții economici care se orientează să-și dezvolte afaceri acolo unde este infrastructură dezvoltată. Deja în regiune se sădesc livezi și operatorii economici își fac calcule de investiții”, a spus primarul.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.