Ion Ceban, prezent la cea mai mare grădiniță din sectorul Botanica care împlinește astăzi 50 de ani

La 50 de ani de formare a grădiniței Licurici din capitală, primarul general Ion Ceban a mers și a felicitat copiii, dar și cadrele didactice. Potrivit acestuia, grădiniţa – Creşă nr. 112 „Licurici”, care este cea mai mare din sectorul Botanica, unde învaţă peste 600 de copii în 24 de grupe, jumătate din capacitate fiind cu studiere în limba română și cealaltă jumătate cu studiere în limba rusă.

„Cu ocazia jubileului, am mers să felicit copii, cele 57 de cadre didactice şi 42 de angajați în domeniul auxiliar, dar şi părinții care contribuie enorm la susținerea și dezvoltarea instituţiei de educaţie timpurie. Le-am urat să rămână în continuare dornici de a schimba lucrurile și să realizeze proiecte frumoase în beneficiul copiilor și al societății.

În ultimii doi ani şi jumătate, municipalitatea s-a implicat enorm în modernizarea Grădiniței – Creşă nr. 112.

  • În jurul instituţiei a fost construit gardul și trotuarul.
  • Totodată, Primăria Chișinău a înclus grădiniţa în cadrul proiectului „Eficiența Energetică și izolare termică a clădirilor”, care presupune schimbarea tâmplăriei și a rețelelor inginerești, reparația și termoizolarea acoperișului, montarea a 2 puncte termice și a bateriilor solare etc”, a punctat edilul.

Grădinița – Creșă nr. 112 a fost înființată la 28 februarie 1972. De la preluarea mandatului de primar general Ceban spune că a optat pentru investirea sumelor impunătoare în dezvoltarea infrastructurii instituţiilor de învăţământ din capitală și suburbii.

„Mai mult, în premieră au fost alocaţi bani pentru procurarea materialelor didactice atât în grădiniţe, cât și în şcoli. Municipalitatea va continua să investească în instituțiile sociale, inclusiv cele educaționale, atât prin proiecte de infrastructură, cât și prin cele de logistică”, a declarat edilul.

Şi în acest an pentru necesitățile și reparația imobilelor instituțiilor de învățământ din capitală, din bugetul municipal au fost alocate circa 180 de milioane de lei, în anul 2020 au fost 120 de milioane de lei și în 2021, circa 130 de milioane de lei.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.