Ion Ceban: Pe conturile primăriei, pentru lupta cu COVID-19, s-au adunat peste 2,6 mln lei

Pe contul bancar deschis de Primăria municipiului Chișinău pentru donații destinate combaterii COVID-19 s-au adunat, până la această etapă, 2 milioane 684 de mii de lei.

Primarul Capitalei, Ion Ceban, a anunțat că 2 milioane 585 de mii de lei din acești bani au fost deja alocați spitalelor municipale, asociațiilor medicale teritoriale și sanatoiului profilactoriu ”Constructorul” pentru procurarea medicamentelor, costumelor de protecție, mănușilor, măștilor și altor consumabile necesare personalului medical.

Edilul a prezentat un raport al modului cum au fost repartizate aceste sursele financiare adunate din donații. Astfel, în data de 19 martie, 200 de mii de lei au fost alocați Spitalului clinic municipal de boli contagioase de copii. Alte  200 de mii de lei au fost repartizați Maternității municipale nr.2, iar 250 de mii de lei – asociațiilor medicale teritoriale din cele 5 sectoare ale Capitalei, câte 50 de mii a primit fiecare instituție.

Decizia a fost luată în urma examinării necesităților instituțiilor medico-sanitare de către grupul de lucru care a fost creat în scopul gestionării mijloacelor bănești donate de către agenții economici și persoane fizice.

Câte 25 de mii de lei au fost alocate celor cinci preturi de sector, în total 100 de mii de lei.

În data de 30 martie, 1 milion 099 de mii de lei din suma donată au fost repartizați Direcției Generale Asistență Socială și Sănătate pentru procurarea a  3500 de echipamente de protecție pentru medici, 1000 de teste COVID-19,  3500 de viziere, 3500 de măști de protecție și 30 de termoscanere. Ulterior, toate acestea au fost repartizate în instituțiile medico-sanitare municipale.

Alți 734, 8 mii de lei au fost alocați, în data de 8 aprilie, mai multor instituții municipale: 500 de mii de lei au fost repartizați Sanatoriului ”Constructorul”, unde va fi deschis un centru COVID-19; 100 de mii de lei – Spitalului de boli contagioase pentru copii și 134,8 mii de lei – Direcției Generală Asistență Socială.

Pe contul donațiilor au mai rămas nevalorificați 99 de mii de lei.

Primarul Ion Ceban le-a mulțumit tuturor persoanelor care au făcut donații pentru implicare și susținere.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.