Ion Ceban, la ședința CALRCE: Trebuie să consolidăm eforturile pentru redresarea economică și comunitară

Redresarea economică și comunitară este foarte importantă, mai ales în această perioadă, iar în acest timp trebuie a fi conjugate eforturile în acest sens. Cel puțin asta a declarat primarul general Ion Ceban în cadrul unei ședințe Adunării Generale NALAS, organizația regională a autorităților publice locale din sud-estul Europei.

„Pandemia a afectat societățile și economiile din întreaga lume într-un mod profund și fără precedent. Autoritățile locale se află în prima linie de gestionare a crizei, confruntându-se cu incertitudinea, fiind impuse să ia decizii dificile de setare a bugetului de urgență. Prin urmare, recunoașterea de către toți factorii de decizie a importanței și rolului administrației publice locale, ca unul dintre cele mai importante și prioritare instrumente pentru consolidarea și dezvoltarea democrației în țară, este fundamentală. Fără dezvoltare locală nu putem vorbi despre dezvoltarea națională. Avem nevoie de o implementare corectă a tuturor recomandărilor CALRCE privind situația democrației locale în Republica Moldova și a măsurilor detaliate pentru îmbunătățirea situației actuale”, a declarat primarul.

Edilul spune că trebuie să fie aprobată și să semnată cât mai curând posibil Foaia de parcurs privind punerea în aplicare a recomandărilor CALRCE din 2019.

„Proiectul acestui document este gata și prevede acțiuni concrete și termene care au fost coordonate cu toate părțile implicate. Acesta urmează să fie semnat de trei părți: Guvernul plenipotențiar, Consiliul Europei și CALM. Noua componență a delegației Republicii Moldova la CALRCE, pe care am onoarea să o conduc, este dispusă să se implice activ în activitățile CALRCE și să contribuie la schimbarea situației în domeniul democrației locale, consolidarea autorităților publice locale și avansarea procesului de descentralizare în conformitate cu standardele Consiliului Europei și interesele autorităților locale din Republica Moldova.
Promovarea democrației locale și descentralizarea este unul dintre cele mai importante aspecte ale activității Congresului Autorităţilor Locale din Moldova.
Congresul reprezintă un exemplu de unificare și solidaritate a societății, indiferent de viziunile politice, ne concentrăm asupra problemelor reale ale autorităților publice locale, descentralizării și autonomiei locale”, a conchis Ceban.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.