Ion Ceban: Încă 7 autobuze noi de model ISUZU au fost puse astăzi pe linie. Creăm condiții bune pentru locuitorii noștri

Încă 7 autobuze noi de model ISUZU au fost puse astăzi pe linie, pe rutele capitalei și în suburbii. Potrivit primarului general Ion Ceban, dintre acestea, 3 unități vor deservi locuitorii comunei Stăuceni pe ruta nr. 37 redeschisă la solicitările localnicilor.

„Am lansat autobuzele pe noul carosabil și este vorba de reparația celor trei străzi Botoșani-Salcîmilor-Stamati, unde Primăria Chișinău a investit din bugetul municipal împreuna cu primăria din localitate precum și la iluminatul stradal, lucru început în 2020. Alte 2 autobuze vor fi distribuite rutei nr. 23 „str. Ismail – bd. Mircea cel Bătrîn”.

Câte un autobuz a fost repartizat și localităților Colonița (ruta nr. 24) și Cruzești (ruta nr. 38). Anterior, au fost puse în circulație 34 autobuze noi ISUZU, din lotul celor 100, achiziționate de municipalitate în anul curent.

„În total, 41 autobuze noi ISUZU au fost recepționate de Î.M. Parcul Urban de Autobuze și distribuite pe rutele din capitală și suburbiile acesteia.  Alte 8 unități sunt pe drum, iar restul autobuzelor urmează să ajungă la Chișinău până la sfârșitul anului, conform contractului de achiziționare”, a punctat Ceban.

Primăria municipiului Chișinău a achiziționat în anul curent și 58 autobuze rulate de model MAN, VOLVO și VDL din Olanda, destinate rutelor din capitală și din suburbiile acesteia. 

La ziua de azi au fost livrate 47 unități de transport care circula deja pe majoritatea rutelor din capitală și suburbii. Ultimele 11 autobuze VDL vor fi recepționate până la sfârșitul anului. Până la procurarea loturilor respective, Î.M. Parcul Urban de Autobuze avea în dotare 125 unități de transport, doar 53 dintre acestea fiind în stare satisfăcătoare, iar 15 scoase din folosință.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.