Ion Ceban, din numele Primăriei Chișinău a depus o cerere de chemare în judecată a Guvernului. Din cauza prostiei lor, vom plăti cu 300 de milioane mai mult

Primarul general Ion Ceban a depus o chemare în judecată a Guvernului, în urma deciziei de a ridica prețul la gaz, retroactiv, de la 1 ianuarie, după ce decizia a fost luată la sfârșitul lunii actuale.

„Am venit la CA să chemăm în instanța de judecată Guvernul, în urma deciziilor proaste de tot, urâte și catastrofale pentru fiecare locuitor al țării. Am văzut unii deputați PAS care spuneau că primarul au făcut haz de necaz. Mie mi se pare strigător la cer, cu aceste scumpiri în lanț. Ați văzut astăzi că motorina și benzina s-au scumpit, e peste 23 și 20 de lei. Am văzut una bună pe internet, da votul pentru deputați se poate de schimbat retroactiv? Asta chiar e bună. Poate oamenii vor să mai voteze o dată. Doar nenorociri pe capul nostru. Unii spun că facem politică pe nenorocirea asta. Am spus, 300 de milioane de lei sunt banii pe care trebuia să îi dăm pentru școlii, grădinițe, trotuare – vom fi nevoiți să îi dăm pentru prostia celor de la guvernare. Fiecare chișinăuian nu o să poată, eventual să beneficieze de servicii. 300 de milioane înseamnă 110 autobuze noi, înseamnă toate trotuarele în perimetrul centrului istoric. De la Mateevici până la Albișoara, de la Mihai Viteazul până la Ismail. Asta înseamnă școli reparate, grădinițe. Asta e ceea ce nu se va întâmpla, iar cei de la Guvernare compensează 0 lei. Cine o să plătească dacă nu au fost preconizați bani în guvern”, a declarat primarul.

În calitate de vicepreședinte CALM, edilul va ruga colegii din Congresul Autorităților Locale din Moldova să solicite Autorităților Centrale să fie întruniți în ședință imediat primarii și membrii CALM, pentru a veni cu un pachet de acțiuni imediate de susținere a tuturor Primăriilor, în urma scumpirilor din ultima perioadă.

„Cerem soluții imediate și prompte la problemele Administrațiilor Publice Locale. Fiecare Primărie din municipiu, oraș sau sat, în prezent se confruntă cu probleme grave în urma scumpirilor. În mod normal ar trebui să fie o poziție unică la această situație. Mâine la ora 9:00 vom depune și o sesizare la Procuratură. Ceea ce încearcă unii deputați, nu este corect”, a mai punctat edilul.

Primăria Chișinău va solicita separat să fie revizuite anumite proiecte de legi la nivel de Guvern și Parlament pentru a revedea finanțarea în bugetul CAPITALEI Republicii Moldova, care rămâne „dezbrăcată” după ce toate impozitele se duc la nivel central.

Solicităm suportul Guvernului în contextul scumpirilor efectuate.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.