Ion Ceban, despre vaccinarea anti-Covid: În municipiu este pregătită toată infrastructura necesară

Accesul imediat al locuitorilor capitalei la vaccinarea anti-COVID este prioritară, asta pentru că în Chișinău este cea mai mare concentrație umană. Despre aceasta a vorbit primarul general Ion Ceban în cadrul ședinței Primăriei Chișinău.

Potrivit primarului, conform Planului național de vaccinare anti-COVID elaborat de MSMPS, în municipiu este pregătită toată infrastructura necesară de vaccinare pentru etapa I și II: instituțiile medicale sunt pregătite, cabinetele de vaccinare sunt activate, personalul medical este instruit.

„Actualmente în capitală sunt vaccinate cadrele medicale din spitalele municipale și din asistența medicală primară. Procesul de vaccinare trebuie să fie unul continuu, inclusiv în zilele de odihnă. În instituțiile medicale municipale la ziua de ieri au fost vaccinate peste 1400 cadre medicale. Suntem în așteptarea serului care ne va permite demararea etapei a II-a și ulterior a III-a de vaccinare la cerere.

Primăria municipiului Chișinău va coopera solidar cu autoritatea publică centrală și instituțiile din subordinea Guvernului pentru depășirea situației pandemice de criză, întru soluționarea în comun a provocărilor existente”, a declarat edilul.

Ceban spune că vaccinarea anti-COVID este unica și cea mai sigură soluție de a diminua numărul cazurilor de infectări cu coronavirus.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.