Ion Ceban, despre un nou proiect câștigat de Primărie: Este un prim pas în dezvoltarea transportului public în capitală

Parcul de Troleibuze din capitală va fi modernizat, asta după ce capitală a câștigat un proiect în acest sens. Primarul general Ion Ceban a participat astăzi în cadrul audierilor publice, unde a declarat că acest lucru reprezintă un prim pas pentru Chișinău.

„Aceste audieri au loc în parteneriat cu Centrul Analitic Independent „Expert-Grup”. Proiectul urmează a fi finanțat în baza emiterii de obligațiuni municipale de către APL Chișinău.

Pentru realizarea acestuia, Primăria Municipiului Chișinău urmărește atragerea unor resurse financiare de circa 99,2 milioane de lei. Mă bucur că Primăria Chișinău a fost selectată în calitate de beneficiară a proiectului „Obligațiunile guvernamentale locale – ca măsură de sporire a autonomiei locale”, implementat de Centrul Analitic Independent „Expert-Grup”, cu suportul financiar al Ambasadei Olandei la Chișinău, care propune atragerea de resurse financiare prin intermediul emiterii de obligațiuni municipale.

Conform legislației naționale, obligațiunile municipale sunt instrumente de datorie, ce pot fi emise de autorități ale administrației publice locale. În baza acestor instrumente, APL se poate împrumuta pentru a obține finanțare, de regulă, pentru investiții capitale.

Experiența mai multor state demonstrează că obligațiunile municipale reprezintă oferirea de oportunități pentru dezvoltarea locală”, a declarat Ceban.

Cele mai răspândite avantaje pentru comunitățile locale urmare a utilizării obligațiunilor municipale sunt flexibilitatea în stabilirea termenelor și condițiilor de rambursare, povara echitabilă a costurilor și accesul la beneficii, evitarea costurilor adiționale prin finalizarea mai rapidă a proiectelor, acces la resurse nerambursabile din fonduri europene și alte fonduri de dezvoltare și creșterea vizibilității și a încrederii investitorilor.

„Acest proiect este o provocare pentru municipiul Chișinău, dar sunt sigur că împreună vom putea pune bazele unui proces absolut necesar pentru capitală.

Împreună putem învăța lucruri noi, prelua experiențe eficiente ca într-un final să obținem un rezultat bun pentru Chișinău și întreaga republică”, a mai adăugat Ceban.

Amintim că zilele aceasta, împreună cu colegii, Ion Ceban se află la București. De aici vor acumula informații și experiențe noi, pe care le va implementa în municipiul Chișinău.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.