Ion Ceban anunță că a fost lansat concursul privind achiziționarea de 100 de autobuze. Va fi publicat peste 5 zile în jurnalul oficial al UE

Concursul privind achiziționarea de 100 de autobuze, pentru îmbunătățirea serviciului municipal de transport public, a fost lansat. Potrivit primarul general Ion Ceban, anunțul despre licitație a fost publicat pe platforma achizitii.md. Mai mult, în premieră, acesta va fi publicat în decurs de 5 zile în jurnalul oficial al Uniunii Europene.

Astfel, Primăria Chișinău este prima instituție publică din Republica Moldova, care a publicat un anunț privind desfășurarea concursului public pentru achizții de mare valoare, în jurnalul oficial al Uniunii Europene, ale cărei principii de bază sunt transparenţa, concurenţa şi buna gestiune procedurală.

Edilul capitalei afirmă că caietul de sarcini, care stabilește cerințele tehnice pentru viitoarele autobuze a fost elaborat de un grup de lucru, din componența căruia fac parte reprezentanți ai executivului primăriei, consilieri municipali, experți în domeniu etc.

„Anunțul privind intenția de achiziție, precum și documentele însoțitoare au fost publicate pe platforma electronică achizitii.md. Suma prevăzută pentru lotul de autobuze noi este de 270 milioane lei. Ofertele pentru concurs pot fi depuse până la data de 10 septembrie 2020, pe platforma electronică menționată. Este un pas înainte cu care ne mândrim”, a declarat Ion Ceban.

Amintim că săptămâna aceasta a fost publicat caietul de sarcini cu privire la achiziționarea celor 100 de autobuze.

Potrivit primarului general Ion Ceban, este preconizat ca în termen de 9 luni de a aduce toate 100 de autobuze, dar în 6 luni primele 60. Caietul de sarcini urmează să fie publicat și în jurnalul european de achiziții.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.