INVESTIGAȚIE! Agricultorii care cer ajutor de la stat dețin parcuri de automobile, mai multe întreprinderi și tehnică de milioane

Protestul milionarilor – așa pot fi calificate acțiunile agricultorilor, care își scot tehnica de sute de mii de euro în stradă și cer ajutor de la stat pe timp de criză. Redacția Știri din Moldova a intrat în posesia mai multor informații despre fermierii, care protestează și cer subvenții de la guvern. Potrivit datelor, organizatorii protestelor duc un mod de viață luxos: aceștia conduc automobile scumpe și administrează mai multe întreprinderi.

Unul dintre organizatorii acestor acţiuni este liderul organizației teritoriale Ștefan Vodă a PPDA, consilier raional, Andrei Dînga, originar din r-nul Ștefan Vodă, de unde au şi început acţiunile de protest la 27 iulie 2020. În presă s-a mai scris despre averile lui Dînga, care deține 52 de terenuri arabile și patru depozite. Totodată, Dînga este fondator și conducător a două întreprinderi. În proprietatea agricultorului, care cere bani de la stat, sunt cinci tractoare, valoarea cărora este de aproape 200 000  dolari SUA, echivalentul a 3,5 milioane de lei. Totodată, Dînga deține două automobile: Suzuki Vitara și Honda.

Un alt membru al PPDA cu averi împunătoare și care participă la proteste este Andrei Melenti, consilier al Raionului Căușeni ales din partea Blocului ”ACUM”.  Bărbatul conduce un Land Rover și are în proprietate SRL”RUSLANAGRO”.

Andrei Postolachi, un protestatar de la PAS, are un adevărat parc de automobile. Bărbatul, care locuiește în raionul Drochia, deține un automobil de model Seat, un BMW și două mașini marca FORD. Totodată, Postolachi este administrator al SRL „NICE-AGRO” care activează în domeniul agriculturii. Bărbatul are 366 ha de pământ și 3 tractoare şi o combină.

La protest participă activ și Eduard Țîgulea din Frăsinești, Ungheni. Bărbatul deține trei automobile: două de model Mercedes și un Renault. Aceste bunuri nu l-au oprit însă pe Țîgulea să ceară bani de la stat pe timp de criză.

Leonid Leu, un alt protestatar din raionul Cantemir, are două automobile Toyota  și un Mitsubishi Pajero Sport. Totodată, protestatarul are în proprietate SRL „AGROLILEU” cu următoarele genuri de activitate: cultură vegetală, servicii pentru agricultură, comerț cu ridicata a produselor agricole brute și animalelor vii, cultura legumelor pomicultură și creșterea producției pe pepinieră, transport rutiere de mărfuri.

Un alt moșier din nordul țării, care protestează și cere ajutor de la Guvern, este Lucian Balan din raionul Telenești. Acesta este director al SRL ,,Cozășteanu” are loturi de pământ cu o suprafață de aproximativ 1500 ha și 14 tractoare. Balan conduce un Jeep, o Skoda, un Volkswagen și un Nissan.

Protestatarii sunt coordonați din umbră de către deputați de la PAS și PPDA, cel mai activ fiind deputatul Platformei DA Alexandru Slusari. Pentru o coordonare mai eficientă, în viber a fost creat un grup unde Slusari le dă indicații agricultorilor.

Share this Post!

Related post

1 Comment
  1. […] портала Știri din Moldova получила информацию о фермерах, которые вышли на […]

Leave a Comment

Your email address will not be published.