Invadatorii ruși au bombardat Harkivul de 49 de ori în ultimele 24 de ore

Invadatorii ruși au lansat 49 de atacuri asupra orașului Harkiv în ultimele 24 de ore – potrivit autorităților din regiune. Pe de altă parte, în ultima zi, nu au fost reperate aeronave inamice deasupra orașului, scrie Rador.

“În ultima zi, forțele de ocupație ruse au lansat 49 de atacuri armate în cartierele din Harkiv. În același timp, numărul bombardamentelor provocate de sisteme de rachete cu lansare multiplă (BM-21) a crescut de aproximativ zece ori. Avioane inamice nu au fost înregistrate în orașul Harkiv în ultimele 24 de ore” – a explicat șeful administrației militare regionale, Oleg Sinehubov. Invadatorii au lansat atacuri nocturne în orășelul Merefa, distrugând școala și casa de cultură, și avariind multe clădiri rezidențiale. Atacurile respectve s-au soldat și cu victime, însă autoritățile nu au oferit detalii. Cu toate acestea, potrivit lui Oleg Sinehubov, inamicul nu și-a atins scopul. “Nicio operațiune ofensivă a invadatorilor nu a avut succes” – a subliniat șeful administrației. Acesta a explicat că rușii nu au putut să avanseze traversând orașul Izium, deoarece s-au confruntat cu o reacție pe măsură a armatei ucrainene.

Numai în ultimele 24 de ore, în raionul Izium, unitățile de apărare aeriană ale Forțelor Armate ale Ucrainei au doborât două avioane inamice și un elicopter. Lângă Harkiv, pe 16 martie, Forțele Armate ale Ucrainei au lichidat un batalion rusesc, distrugând echipamente și muniție, slăbind în mod semnificativ pozițiile ofensive ale rușilor.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.