Instruire digitală pentru antreprenorii din sudul țării. Administratorii IMM-urilor sunt îndemnați să participe la programul Digital Upgrade

Administratori și proprietari ai 60 de întreprinderi mici și mijlocii din raioanele Cahul, Cantemir, Taraclia și Leova au acum posibilitatea să participe la programul de instruire Digital Upgrade. Startup City Cahul a dat startul înscrierilor, iar doritorii pot transmite candidaturile până pe 21 octombrie. https://startupcitycahul.md/program_digital_upgrade_cahul/

Programul își propune să ofere un cadru de învățare și schimb de experiență care să contribuie la dezvoltarea capitalului uman prin consolidarea capacităților IMM-urilor din regiunea de sud a țării.

Programul oferă cunoștințele necesare pentru a le permite proprietarilor și managerilor de IMM-uri să achiziționeze, genereze și să disemineze soluții tehnologice legate de transformarea digitală a afacerilor, automatizarea proceselor, vânzări, marketing etc. 

Un alt obiectiv al programului este să stimuleze cererea de produse și servicii digitale inovatoare în regiune, dar și să ofere posibilitatea micilor afaceri să inițieze programe de digitalizare, atrăgând investiții și granturi oferite în acest scop.

Programul de instruire va conține 6 module:

  • Prezența online a companiei/afacerii (marketing digital și social media, site-uri web);
  • Vânzarea de instrumente online/E-commerce și de plată;   
  • Instrumente/soluții de automatizare (sarcini repetitive);       
  • Digitalizarea funcțiilor de back-office (salarizare, managementul informațiilor, contabilitate, achiziții, administrare);     
  • Managementul relațiilor cu clienții;        
  • Securitate online.

Participarea la Digital Upgrade este gratuită. Programul va fi structurat în 3 etape de instruire care se vor desfășura în perioada noiembrie 2022 – februarie 2023. Prima va viza IMM-urile din agricultură și industria alimentară, cea de-a doua – turismul, iar a treia etapă – întreprinderile mici și mijlocii din domeniul logisticii și vânzărilor.

La fiecare etapă a programului vor participa reprezentanți a câte 20 de IMM-uri.

Programul Digital Upgrade este realizat în cadrul EU4Moldova: Startup City Cahul, proiect implementat de ATIC și finanțat de Uniunea Europeană în parteneriat cu Ambasada Suediei.

Share this Post!

Post by News Pro

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.