Îndemnul lui Furculiță: Pe 11 iulie, să nu le îngrădim dreptul cetățenilor din Transnistria, de a veni și de a vota

Reintegrarea Republicii Moldova este un factor de bază în toată construcția politică și cu cât mai repede și în timp restrâns va fi rezolvat conflictul transnistrean, cu atât mai dinamic se va putea dezvolta Republica Moldova. Declarația a fost făcută pentru Europa Liberă de socialistul Corneliu Furculiță, candidat la funcția de deputat din partea Blocului Comuniștilor și Socialiștilor.

În opinia liderului fracțiunii parlamentare PSRM, cea mai bună soluție pentru reglementarea acestui conflict este acordarea pentru regiunea transnistreană a unei autonomii în cadrul Republicii Moldova.

”Acordarea unei autonomii după principiile care sunt în Găgăuzia, poate cu alte tipuri de reglementări juridice, dar în cadrul Republicii Moldova acordarea unei autonomii, astfel încât transnistrenii să se simtă siguri, să-și poată promova interesele lor atât în politică, cât și în administrație, inclusiv în învățământ să-și păstreze dreptul de a utiliza limba pe care o vorbesc și pe care o preferă. Asta-i indiscutabil”, a spus Furculiță.

Deputatul a mai declarat că prin acțiunile sale autoritățile de la Chișinău trebuie să le ofere transnistrenilor cât mai multă încredere.

”Inclusiv pe data de 11 iulie să nu le îngrădim dreptul lor de a veni și de a vota, astfel încât să-și exprime dreptul lor la vot, fiindcă sunt cetățeni ai Republicii Moldova și, totodată, Republica Moldova, autoritățile trebuie să demonstreze că sunt capabile să asigure atât dreptul, cât și ordinea la aceste secții de votare, ca ei să se simtă în siguranță că autoritățile Republicii Moldova le pot garanta anumite drepturi”, a menționat fruntașul PSRM.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.