În ultimele nouă luni, salariile cadrelor medicale au crescut cu 70 la sută

Din 01 ianuarie 2021, salariile tuturor angajaților din sistemul medical și șoferii de ambulanțe vor crește cu 30%. Guvernul Chicu a aprobat, astăzi, cadrul normativ secundar pentru a putea fi implementată creșterea salariilor în domeniul sanitar.

Ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu, a declarat că aceasta va fi a doua etapă de majorare a salariilor în sănătate, în contextul declarării anului 2020 de către președintele Igor Dodon a Anului lucrătorului medical.

Pentru majorarea salariilor în medicină, în buget sunt prevăzute cca 1,12 miliarde de lei. Această decizie vizează peste 40 de mii de lucrători din domeniul sănătății.

De asemenea, proiectul prevede majorarea cu 3% a salariilor de funcție pentru personalul administrativ-gospodăresc. Se propune acordarea suplimentului pentru munca de noapte pentru personalul medical care activează în subdiviziunile pentru prematuri.

În ultimele nouă luni, Guvernul condus de Ion Chicu a majorat salariile cadrelor medicale cu 70 la sută.

Prima majorare a avut loc la 01 aprilie 2020, când aproximativ 49 400 de lucrători din domeniul sănătății au primit salarii mai mari cu 10%. La inițiativa președintelui Igor Dodon, la 01 septembrie 2020, salariile în medicină au crescut cu 30%.

În total, în perioada anului 2020 și pe anul 2021, pentru majorarea salariilor personalului medical din Republica Moldova, Guvernul a alocat peste 1,8 miliarde  de lei.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.