În regiunea Harkiv, Forțele Armate Ucrainene au eliberat trei localități de sub ocupația invadatorilor ruși

Luni, 28 martie, în regiunea Harkiv, Forțele Armate ale Ucrainei au eliberat trei localități de sub ocupația invadatorilor ruși, anunță Administrația Regională Militară Harkiv, scrie UNIAN, citat de Rador.

”Armata ucraineană a preluat controlul asupra a trei localități din regiunea Harkiv, eliberându-le de sub ocupația invadatorilor ruși. Cu toate acestea, invadatorii ruși continuă să deschidă focuri de arme în populația civilă”, relatează RBC-Ucraina, cu referire la șeful Administrației Regionale Militare din Harkiv, Oleh Sinehubov.

Se menționează că, în ultimele zile, Mala Rohan, Olhivka și Husarivka au fost eliberate de invadatori. Lupte intense cu invadatorii ruși continuă în orașul Izium. În ultimele 24 de ore, armata rusă a lansat aproximativ 59 de atacuri de artilerie și aeriene, în special în zonele Saltivka, Aleksiivka, Piatihatki, Ciuhuiiv, Derhaci. De asemenea, forțele inamice au lansat în jur de 180 de atacuri MLRS, inclusiv cu sisteme de rachete Smerci și au folosit muniție cu dispersie interzisă de tratatele internaționale.

Amintim că, în noaptea de 27 spre 28 martie, invadatorii ruși au atacat din nou orașul Cernihiv și au atacat, de asemenea, suburbia Nijin. Coridoarele umanitare nu vor fi deschise luni, 28 martie, a anunțat Irina Vereșciuk, ministrul ucrainean al reintegrării.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.