În perioada campaniei electorale, Igor Dodon nu va participa la acțiuni în calitate de șef al statului, în perioada campaniei electorale

În perioada campaniei electorale, Igor Dodon nu va participa la acțiuni în calitate de șef al statului. Despre aceasta Igor Dodon a anunțat în cadrul emisiunii „Președintele Răspunde”.

Șeful statului a explicat că în timpul campaniei electorale el nu va avea întrevederi oficiale, nu va organiza ședințele trilaterale cu premierul și speakerul, care au loc, tradițional, în fiecare zi de luni. Totodată, șeful statului nu va înmâna diplome și distincții de stat, chiar dacă potrivit legii are dreptul să o facă. Igor Dodon a explicat că prin aceste acțiuni vrea să înlăture orice suspiciune cu privire la folosirea resurselor administrative în campanie electorală.

„Am mai vorbit că nu vom folosit automobilul de serviciu. Fotograful, operatorul, toți vor pleca în concediu”, a spus șeful statului.   

Igor Dodon a explicat că suspendarea președintelui din funcție este o procedură anevoioasă, deoarece șeful statului are mai multe obligațiuni, inclusiv cele de a promulga proiecte de legi.

„Dacă voi pleca din funcție, voi bloca procesul legislativ al țării, în 29 de ani de independență, niciodată președintele nu a plecat din funcție pe perioada campaniei”, a mai spus Igor Dodon.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.