În Moldova va fi suspendată difuzarea și retransmiterea știrilor din Rusia

Furnizorii și distribuitorii de servicii media audiovizuale de televiziune și radio vor suspenda difuzarea și retransmiterea tuturor programelor care au fost inițial produse în state care nu au ratificat Convenția Europeană privind televiziunea transfrontalieră, cu excepția filmelor artistice și de scurt metraj, și a emisiunilor de divertisment. Excepție fac programele produse în UE, SUA și Canada. O decizie în acest sens a fost adoptată astăzi de membrii Comisiei pentru Situații Excepționale. 

Consiliul Audiovizualului (CA)  va putea suspenda, pe perioada stării de urgență,  licența de emisie a furnizorilor și autorizația de retransmisiune a distribuitorilor.

Totodată, în scopul gestionării eficiente a crizei generate de fluxul de refugiați, Comisiile pentru Situații Excepționale a Autorităților Administrației Publice Locale vor activa în regim permanent în toate raioanele din țară.

Pe perioada stării de urgență, reprezentantul Guvernului în teritoriu sau adjuncții acestora vor fi, în mod obligatoriu, membri și vicepreședinți ai CSE ale Autorităților Administrației Publice Locale, cu dreptul de a convoca ședința acesteia.

Comisiile locale vor analiza informațiile despre spațiile care pot fi utilizate pentru plasarea temporară a refugiaților și vor informa, în termen de 12 ore, CSE despre spațiile identificate, starea acestora și lista de necesități pentru amenajarea lor și funcționarea acestora.

Amintim că, pe 2 martie, Consiliului audiovizual al Moldovei a amendat trei posturi de televiziune din cauza felului cum au reflectat situația din Ucraina.

  • NTV Moldova – două amenzi în mărime totală de 10 mii de lei;
  • RTR Moldova – 5 mii de lei;
  • Primul în Moldova – două amenzi în mărime totală de 20 mii de lei

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.