În Chişinău amenajăm primul Centru public de vaccinare împotriva Covid-19

În Chişinău este amenajat primul Centru public de vaccinare împotriva Covid-19. Potrivit primarului general Ion Ceban, spațiul destinat viitorului centru de vaccinare a fost identificat de Primarie.

Este vorba de peste 400 de metri pătrați în centrul capitalei, într-o clădire nouă care aparține ASEM, de pe strada Petru Rareș, și este accesibil din stradă și pentru persoanele cu necesităţi speciale. 

„Pentru această încăpere Primăria Chişinău nu va achita chirie, deoarece spaţiul a fost oferit cu titlu gratuit din partea administraţiei ASEM. Menirea Centrului public de vaccinare împotriva Covid-19 este de a spori tempoul vaccinărilor în capitală. 

Am considerat că odată ce va începe etapa a doua și a treia de imunizare, instituțiile medicale vor fi supraaglomerate, iar medicii nu vor reuşi să facă faţă solicitărilor.  Acest centru va fi accesibil pentru toată populația.”, a precizat Ceban. 

Timp de o săptămână toate forțele au fost îndreptate spre crearea condițiilor în cadrul Centrului. A fost adus tot echipamentul necesar, au fost create toate condițiile necesare și sigur au fost instruiți și pregătiți personalul medical.

„În prezent este stabilit circuitul intern de funcționare a Centrului și vaccinarea pacienților. Lansarea acestuia va avea loc la sfârșitul săptămânii. Imunizarea în masă a populaţiei este unica soluţie în prezent pentru a ieşi din pandemia COVID-19”, a conchis acesta.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.