În ce raioane s-au produs cele mai multe accidente şi au murit oameni, în perioada ianuarie-septembrie

În perioada ianuarie-septembrie a acestui an, numărul accidentelor, la nivel de ţară, a scăzut în comparație cu aceeași perioadă din 2018 cu 2,5 la sută. Totuşi, în unele raioane şi oraşe statistica este opusă, transmite stiridinmoldova.md.

Potrivit Inspectoratului Național de Patrulare, cea mai mare creştere a accidentelor s-a înregistrat în raionul Rezina, de 1,3 ori. Acestea s-au soldat cu trei morți și 26 de persoane rănite. Aproape aceeași creștere se atestă și în raionul Râșcani.

În Călărași, numărul de accidente a crescut cu 78 la sută, în Anenii Noi cu 64, iar în raionul Drochia cu 37 de procente.

Datele INP mai arată că în perioada ianuarie-septembrie, cele mai multe accidente, adică 45 la sută, s-au înregistrat în Capitală. Urmează raionul Orhei și Ialoveni, cărora le revin patru și, respectiv, trei la sută din numărul de accidente produse în țară.

Cea mai frecventă cauză de producere a accidentelor este viteza neadecvată condițiilor rutiere. În 289 de cazuri, accidentele au avut loc din cauza neacordării priorității pietonilor, iar în 207 cazuri – neasigurarea la schimbarea benzii.

De asemenea, au fost înregistrate şi 164 de accidente din cauza neacordării priorității altor vehicule.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.