În ajunul răpirii lui Ceaus, administrația lui Zelenski a avut o ședință importantă cu Serviciile secrete, spune Taras Berezoveț

Detalii scandaloase despre răpirea ex-judecătorului ucrainean, Nicolae Ceaus. Un renumit politolog și blogger de la Kiev, Taras Berezoveț, susține că operațiunea a fost pusă la cale chiar în biroul președintelui ucrainean Vladimir Zelenski.

„În ajunul răpirii lui Ceaus, în biroul președintelui Zeleneski s-au întâlnit trei persoane importante: șeful Administrației prezidențiale, Andrei Ermak, adjunctul său, Andrei Smirnov, și Valerii Kondratiuc, șeful Serviciului de Informații Externe al Ucrainei. La această ședință a fost luată decizia ca Serviciile ucrainene să organizeze răpirea lui Ceaus din Republica Moldova și să îl aducă acasă”, susține Berezoveț.
Politologul a explicat și motivul acestei infracțiuni. Andrei Smirnov, adjunctul șefului Administrației prezidențiale, a fost avocatul lui Nicolae Ceaus. Potrivit lui Berezoveț, anume Smirnov l-ar fi ajutat pe Ceaus să fugă în Republica Moldova, iar acum aceștia încearcă să șteargă toate urmele infracțiunii.
„Inițial, Smirnov l-a cazat pe Ceaus într-o vilă de lux, ulterior, l-a adăpostit într-un hotel din centrul orașului Kiev și mai târziu, pe cale ilegală, l-a ajutat să fugă în Republica Moldova, cu acte de identitate false”, spune bloggerul.
Berezoveț a amintit că în 2019, jurnaliștii de investigație au publicat o înregistrare audio, în care Andrei Smirnov, omul lui Zelenski, îi cere șefului Biroului de Investigații din Ucraina să facă presiuni serioase asupra lui Nicolae Ceaus și familia acestuia.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.