În 2020, situația criminogenă a înregistrat o diminuare cu 16,8%, iar rata criminalității – cu 12,6%

În 2020, situația criminogenă în Republica Moldova a înregistrat o diminuare cu 16,8% față de anul precedent, potrivit unui raport prezentat de ministrul de Interne, Pavel Voicu. Totodată, rata criminalității la nivel național s-a diminuat cu 12,6%.

”Vă asigur că s-a activat foarte mult, pe bază de analiză de riscuri fără intervenții nefondate, având la bază planificarea strategică și cea operațională”, a spus ministrul.

Voicu a precizat că a fost înregistrată o diminuare vizibilă pe toate categoriile de infracțiuni: excepțional de grave – cu 27,5%; deosebit de grave – cu 28,2%; grave – cu 10%, mai puțin grave – cu 23%. De asemenea, cu peste 26% a scăzut rata criminalității în locurile publice. 

Totodată, angajații MAI au participat la mai multe operațiuni internaționale privind combaterea criminalității organizate și transfrontaliere. În cadrul acestor operațiuni au fost lichidate mai multe organizații criminale organizate care se ocupau cu contrabanda cu țigări, metale prețioase, trafic de droguri.

”Aceste activități au condiționat diminuarea esențială a nivelului infracțional”, a spus Voicu.

Ministrul de Interne susține că diminuarea infracționalității se datorează și activităților de prevenire realizate de către subdiviziunile MAI.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.