IGSU, Monitorizarea situației din țară în ultimele 24 de ore

Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență în ultimele 24 de ore salvatorii și pompierii au intervenit în 18 situații pentru deblocarea și tractarea mijloacelor de transport de pe traseele țării.

Angajații IGSU au avut misiunea de a tracta un autobuz școlar fără elevi în apropiere de localitatea Parcani, raionul Șoldănești, dar și o ambulanță cu pacient în apropiere de localitatea Rublenița, raionul Soroca. Șase autocamioane care nu se puteau deplasa în pantă au fost deblocate de pompierii din Rezina, iar o altă ambulanță care se grăbea la pacient a fost tractată de salvatorii din Ungheni.

Salvatorii din cadrul Direcției Situații Excepționale Bălți au avut ieri o misiune mai neobișnuită. Aceștia au adus pentru localnicii satului Valea Norocului, raionul Sângerei, pâine. Salvatorii au împărțit pâine oamenilor în etate, dar și persoanelor cu dezabilități care aveau dificultăți de deplasare. Unsprezece familii au beneficiat de ajutorul pompierilor.

IGSU va continua monitorizarea situației din țară și va interveni la solicitările cetățenilor. În caz de riscuri oamenii sunt îndemnați să apeleze de urgență Serviciul 112.  

Share this Post!

Related post

0 Comment