Igor Munteanu, despre Maia Sandu: A primit demisia Guvernului și nu știe cum să acționeze mai departe

Maia Sandu a cerut și a primit demisia Guvernului condus de Ion Chicu, pe care l-a numit catastrofal, dar nu are un plan în gând și nu știe cum să acționeze mai departe. Aceasta este poziția PPDA, transmită de către Igor Munteanu, vicepreședintele PPDA, deputat în Parlamentului Republicii Moldova, notează telegraph.md.

Politicianul mai susține că Maia Sandu trebuie să respecte Constituția în procesul de soluționare a celor mai actuale probleme politice, după demisia lui Ion Chicu.

„Noi am participat la consultările cu președintele Maia Sandu și i-am exprimat toate incertitudinile care pot să apară din această criză politică. Pentru că, odată ce mergi cu o moțiunea de cenzură și ești pregătit s-o voteze în Parlament, înseamnă că ai un plan în gând: vrei să schimbi pe cel căruia îi spui guvern catastrofă… Problema este cu ce îl înlocuiești. Și evident Constituția prevede două formule foarte simple. În primul rând, înaintezi un candidat la formarea acestui guvern, chiar cu riscul de a avea o întârziere în planificarea ta pentru alegeri anticipate. Există un consens pentru alegerile anticipate, dar nu cu orice cost, nu cu orice preț”, a declarat Igor Munteanu în cadrul unui interviu pentru Radio Sputnik.

Amintim că Ion Chicu și-a anunțat demisia la sfârșitul lunii decembrie 2020, cu o zi înainte de investirea Maiei Sandu în funcția de șef al statului. Prin plecarea sa, Chicu a respectat pe deplin doleanțele electorale ale PAS și Maia Sandu cu privire la demisia ”Guvernului catastrofă”.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.