Igor Dodon: Un subiect care vreau să îl pun în discuții la ședința CSS este cumpărarea deputaților

În  a doua jumătate a săptămânii viitoare președintele țării Igor Dodon ar putea convoca ședința Consiliului Suprem de Securitate (CSS). Declarația a fost făcută în cadrul emisiunii „Președintele Răspunde”. 

„Vom convoca CSS cu mai multe subiecte, inclusiv cu subiectul ce ține de posturile ilegale din Zona de Securitate. Încă un subiect care vreau să îl pun în discuții este cumpărarea deputaților. Consider că este un subiect ce ține de securitatea statului. Când deputații se cumpără și se vând și pleacă dintr-o fracțiune în alta, parlamentul nu mai reprezintă voința alegătorilor. Pe urmă duce la capturarea statului de oligarhi, așa cum a mai fost”, a mai spus Igor Dodon.

Președintele a amintit că în această săptămână a purtat discuții, la telefon, cu liderul de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski despre posturile ilegale, instalate de autoritățile separatiste. Krasnoselski l-a informat pe șeful statului că jumătate dintre acestea au fost deja scoase.

„Solicitarea mea a fost și rămâne să fie scoase imediat toate aceste posturi, care nu sunt convenite între Chișinău și Tiraspol. Înțeleg că ei jonglează cu denumiri că nu sunt de control. Ele sunt ilegale și trebuie închise. Sper că până la întrevederea noastră, care va fi la sfârșit de iulie, acestea să fie scoase”, a spus Igor Dodon.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.