Igor Dodon susține că evoluția pandemiei în Moldova înregistrează rezultate mult mai optimiste decât a prognozat OMS

Președintele Igor Dodon susține că evoluția pandemiei în Moldova înregistrează rezultate mult mai optimiste decât au prognozat experții Organizației Mondiale a Sănătății (OMS). Șeful statului a declarat că, dacă în următoarele două săptămâni se va menține dinamica relativ pozitivă a numărului persoanelor infectate cu COVID-19, autoritățile ar putea anula unele restricții pentru agenții economici.

Specialiștii OMS au analizat trei scenarii de evoluție a infectării cu coronavirus în Moldova. Primul, cel mai pesimist, este scenariul similar cu cel din Italia, când numărul celor infectați zilnic va crește cu 27%, iar spre sfârșitul lui aprilie în țară urmau să fie în jur de 28 de mii de bolnavi COVID-19. Al doilea scenariu prognoza că numărul mediu al persoanelor infectate zilnic va fi de 8-17%  și scenariul trei –  estima un număr de infectați zilnic de 11 %, ceea ce însemna că spre sfârșitul lunii aprilie în Moldova urmau să fie confirmate 3 mii de cazuri COVID-19.

Potrivit președintelui, în ultimele opt zile media celor infectați cu coronavirus în Moldova este de 9,4 procente, adică mai puțin decât scenariul pesimist.

”Suntem la 9,4 procente creșterea zilnică față de 27 de procente care este scenariul pesimist pentru Moldova, dar aceasta nu înseamnă că trebuie să ne relaxăm”, a spus Dodon.

Potrivit președintelui, aceste rezultate se datorează restricțiilor impuse de autorități.a

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.