Igor Dodon propune două scenarii, pentru a depăși criza politică

Alegerile anticipate în mai-iunie, așa cum vrea Maia Sandu, este un cinism și genocid față de cetățeni, a declarat președintele PSRM, la NTV Moldova. Igor Dodon a afirmat că PSRM este dispus să identifice soluții la criza politică, dar nu cu prețul vieților omenești.

”Dialogul nostru cu doamna președinte de astăzi consta în următoarele: să evităm acum anticipatele pentru a stabiliza situația cu economia. Când vom avea 300-400 de mii de oameni vaccinați, atunci vorbim de anticipate. Da. Parlamentul trebuie dizolvat, dar nu cu orice preț. Ceea ce s-a făcut astăzi, împinge țara spre anticipate în luna mai-iunie. Cu campanie electorală în aprilie-mai, când avem zeci de decese zilnic, aceasta înseamnă cinism și genocid față de cetățeni. Cum să mergi în campanie electorală în toate satele, localitățile în aceste condiții? Suntem gata să găsim soluții dar nu cu prețul vieții cetățenilor”, a menționat Dodon.

În opinia liderului PSRM, Maia Sandu își va săpa propria groapă politică dacă va insista în continuare pe anticipate la începutul acestei veri, deoarece oamenii nu-i vor ierta decesele din cauza pandemiei. 

”Noi suntem gata de anticipate. Avem două variante: să-i permitem Maiei Sandu să meargă pe scenariul în anticipate în mai-iunie și atunci toți înțeleg că sutele și miile de decese în această perioadă vor fi pe conștiința președintelui, care cu orice preț vrea să meargă la anticipate. Sau a doua soluție – să mai dăm o șansă, să propunem un guvern temporar, numiți-l cum doriți, pentru ca să stabilizăm situația și după aceea să vorbim despre anticipate. Noi mâine vom decide. Dacă o lăsăm să meargă pe scenariul ei, evident că ea va pierde în mai-iunie, pentru că oamenii vor da un vot negativ celor care încearcă să facă politică pe suferințele lor și să meargă la anticipate în aceste condiții”, a spus Dodon.

Președintele PSRM a reiterat că ar fi mai bine ca cele 120 de milioane de lei necesare pentru anticipate să fie alocate pentru imunizarea în masă a cetățenilor.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.