Igor Dodon l-a informat pe Gianni Buquicchio că intenționează să modifice Legea cu privire la Consiliul Superior al Magistraturii

Șeful statului, Igor Dodon, a avut o întrevedere cu președintele Comisiei de la Veneția, Gianni Buquicchio, care se află într-o vizită în Republica Moldova. Cei doi oficiali au apreciat interacțiunea activă dintre Comisie și conducerea țării în domeniul implementării reformelor în sistemul de drept.

”Am fost unanimi în opinia că Moldova este unul dintre cei mai de încredere parteneri și „clienți” ai Comisiei de la Veneția”, a declarat președintele țării.

Igor Dodon l-a informat pe Gianni Buquicchio că a înaintat în Parlament, cu titlu de inițiativă legislativă, proiectul pentru modificarea Legii cu privire la Consiliul Superior al Magistraturii, în baza recomandărilor Comisiei de la Veneția și a opiniei Directoratului general Drepturile Omului și Statul de Drept al Consiliului Europei.

Potrivit șefului statului, prin acest proiect se dorește ajustarea conceptului de alegere a președintelui CSM potrivit standardelor internaționale. Președintele țării și-a exprimat speranța că proiectul va fi susținut și promovat în cadrul sesiunii actuale de Legislativ, astfel ca implementarea acestuia să demareze în termeni proximi și să armonizeze cu conceptul ajustărilor propuse de către Ministerul Justiției prin proiectul de Lege pentru modificarea Constituției.

Președintele Comisiei de la Veneția a apreciat înalt discuțiile pe care le-a avut în Parlamentul și Guvernul de la Chișinău, exprimându-și încrederea că reformele din țara noastră vor fi realizate cu succes.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.