Igor Dodon: Ieșirea Republicii Moldova din CSI va avea efecte negative pentru economia țării

Ieșirea Republicii Moldova din CSI va avea efecte negative pentru economia țării, deoarece acest pas înseamnă ieșirea din zona de liber schimb cu țările comunității, pe piața cărora se exportă majoritatea producției agricole moldovenești. Astfel ex-președintele țării, Igor Dodon, a comentat declarația șefului statului Maia Sandu, cu privire la faptul că Republica Moldova va părăsi CSI.

“Pe această piață se exportă 90% din medicamentele moldovenești, 80% din producția de carton, peste 50% din cutiile produse în țara noastră”, spune Dodon.

Ex-președintele țării subliniază că este și mai periculos de făcut astfel de declarații în contextul războiului din Ucraina.

“Acum nu este momentul potrivit pentru a face anumiți pași și declarații politice pripite. Trebuie de calmat societatea, agenții economici și trebuie de căutat oportunități de reluare a comerțului cu Federația Rusă și alte țări CSI”, a mai scris Igor Dodon.

Cât despre cererea privind aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană, Dodon a calificat-o drept un gest de PR.

“Poate Moldova va obține statutul de candidat, dar membru al UE țara noastră nu va fi în următorii zeci de ani”, a mai declarat Igor Dodon.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.