Igor Dodon despre relațiile cu Vladimir Putin: Parteneriatul strategic cu Federația Rusă este la nivel înalt

“Am avut discuții foarte bune la Moscova, relațiile sunt foarte bune”, astfel a răspuns șeful statului, Igor Dodon, la întrebarea jurnaliștilor despre relațiile cu președintele rus Vladimir Putin.

Igor Dodon a revenit de la Moscova, unde a participat la parada din Piața Roșie și a avut mai multe întrevederi cu oficialii ruși, inclusiv cu Vladimir Putin. Președintele spune că în pofida faptului că situația politică la noi în țară nu este simplă, iar opoziția parlamentară a blocat creditul rusesc, totuși, parteneriatul strategic cu Federația Rusă este la nivel înalt.

Precizăm că după revenirea din Moscova, Igor Dodon a anunțat că vor fi reluate negocierile cu privire la creditul rusesc, totodată, a fost prelungit regimul preferențial pentru exportul de mărfuri din Republica Moldova spre Federația Rusă. Șeful statului a mai anunțat că va fi soluționată problema transportatorilor, iar agricultorii, care au avut de suferit din cauza secetei, ar putea beneficia de combustibil gratuit din partea Rusiei.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.