Igor Dodon: Dacă va fi organizată parada de la Moscova, 24 iunie, la sigur voi participa

Dacă autoritățile ruse vor decide să organizeze parada de la Moscova în data de 24 iunie, așa cum s-a anunțat anterior, președintele țării, Igor Dodon, va merge la eveniment. În cadrul emisiunii live „Președintele Răspunde”, șeful statului a precizat că toate cheltuielile în aceste cazuri sunt acoperite de autoritățile ruse. Totodată, Igor Dodon a precizat că se va consulat cu medicii, dacă va trebui să stea 14 zile în carantină, la revenirea din Rusia.

“Decizia Comisiei pentru Sănătate Publică specifică că în interes de serviciu, persoanele care pleacă înafara țării, sau intră în țară nu sunt obligate să intre în carantină, dacă nu au simptome. Voi cere poziția oficială a specialiștilor din domeniu, atunci când voi decide să merg. Cât de corectă este decizia în situația de pandemie? Eu consider că este o decizie corectă. 9 mai este Ziua Victoriei, în acest an sunt 75 de ani. Cel care nu respectă trecutul, nu are viitor. De aceea dacă va fi organizată parada, 24 iunie, la sigur voi participa”, a spus Igor Dodon.

În acest an, din cauza pandemiei, autoritățile ruse au amânat tradiționala paradă de la Moscova, care se organizează de 9 mai.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.