Igor Dodon, către judecătorii și procurori, care investighează cazurile de rezonanță: Nu vă temeți de nimeni, nici de Miami, sau de diasporă, cum spun unii…

Magistrații de la Curtea de Apel, care au menținut arestul pe numele lui Vlad Plahotniuc, sunt căutați pentru răzbunare. Despre aceasta a povestit Igor Dodon în cadrul emisiunii “Președintele Răspunde”. Șeful statului mai spune că judecătorii și procurorii, care astăzi investighează cazurile de rezonanță primesc amenințări din partea celor vizați în dosare.

„Noi am avut mesajul foarte clar din partea procurorilor și a judecătorilor, cu cazul lui Plahotniuc la Curtea de Apel. Ședința de patru ori a fost amânată, Plahotniuc a provocat focar de COVID la câteva judecăți. Eu nu vreau să învinuiesc pe nimeni, dar unii judecători se temeau. Acum, după ce au luat decizia, tot îi caută”, a spus Igor Dodon.

Șeful statului a precizat că în cazul unor judecători și procurori a fost luată decizia să beneficieze de pază de stat.

“Noi, conducerea statului, trebuie să le asigurăm paza acestor persoane. De aceea și am luat decizia ca SPPS să acorde suport, pază, dacă este necesar, pentru persoanele demne, care sunt implicate în dosarele de interes național. Astfel de decizii au fost deja luate. Nu vă temeți de nimeni, nici de Miami, sau de diasporă, cum spun unii, sau doctor, cum spun alții. Eu deja atâtea aud în ultimul timp, care e „clicica” lui Plahotniuc”, spune președintele.

Recent, președintele țării, Igor Dodon, a anunțat o inițiativă legislativă, care prevede mai multă securitate pentru judecătorii, procurorii și alți angajați ai statului, care sunt implicați în investigarea cazurilor de rezonanță. Totodată, șeful statului a salutat inițiativa Guvernului privind specializarea instanțelor judecătorești sau a completelor de judecată pe domeniul anticorupție și a examinării dosarelor de rezonanță.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.