Igor Dodon: Autoritățile se pregătesc pentru vaccinarea împotriva gripei sezoniere, care va diminua riscurile de infectare cu noul coronavirus

Republica Moldova are suficiente teste pentru depistarea COVID-19. Președintele Igor Dodon a făcut această declarație în cadrul unui briefing de presă, organizat după ședința Consiliului Suprem de Securitate.

“La această etapă, în Republica Moldova au fost prelevate 170 de mii de teste. În stoc mai avem 100 de mii de teste și încă peste 130 de mii sunt în proces de procurare”, a informat Igor Dodon.

Președintele a mai comunicat că Moldova s-a adresat deja la Organizația Mondială a Sănătății cu solicitarea de a obține vaccin anti-COVID-19, când acesta va fi omologat. Ieri, Igor Dodon a anunțat că a solicitat Rusiei să acorde vaccinul împotriva coronavirusului, care a fost înregistrat oficial la Moscova.

Șeful statului a mai spus că autoritățile se pregătesc pentru vaccinarea împotriva  gripei sezoniere, care va diminua riscurile de infectare cu noul coronavirus.

Amintim că deputații PDM, PSRM, PPDA și PAS au decis crearea a două grupuri de lucru, unul privind identificarea soluțiilor pentru sprijinirea agricultorilor în condiții de secetă, condus de democratul Nicolae Ciubuc, și altul privind gestionarea situației legată de pandemia de COVID-19, dirijat de deputatul PDM Monica Babuc. În opinia fracțiunii parlamentare a PSRM, soluțiile și propunerile venite din partea partidelor nu trebuie să fie populiste, ci să rezulte din resursele financiare pe care le poate identifica Guvernul.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.