Igor Dodon a vizitat Spitalul raional Ungheni, unde s-a familiarizat cu nivelul de dotare și măsurile de combatere a pandemiei

Igor Dodon se află într-o vizită de lucru la Ungheni. Șeful statului a discutat cu președintele raionului Ghenadie Mitriuc despre cele mai stringente probleme ale raionului. Oficialii au abordat subiectul legat de aprovizionarea cu apă potabilă a raionului, susținerea agenților economici, care au suferit în urma unor calamitați naturale, cum ar fi seceta și înghețurile, necesitatea reparației blocului fostului spital al Căii Ferate, construcția drumurilor etc.

Totodată, Igor Dodon a vizitat Spitalul raional Ungheni, unde s-a familiarizat cu nivelul de dotare și măsurile de combatere a pandemiei. 

“Am discutat cu conducerea instituției și cu personalul medical despre problemele cu care se confruntă zi de zi la locul de muncă. În context, le-am comunicat că drept apreciere a dedicației lor, am decretat anul curent drept An al Lucrătorului Medical, care cuprinde mai multe inițiative, inclusiv dublarea salariului, dar și îmbunătățirea condițiilor de muncă. Am transmis tuturor urări de bine, sănătate și perseverență, iar unui grup de medici i-am înmânat Diploma de Onoare a Președintelui, a scris Igor Dodon”, pe Facebook.

Spitalul din Ungheni dispune de 305 paturi. În cadrul instituției au fost testate la COVID-19 108 persoane, dintre care 41 au fost confirmate pozitiv, 27 de pacienți au fost tratați, 2 persoane au decedat. În prezent, în secția COVID-19 se află 3 pacienți.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.